Az utolsó pár hét termése – Budapest Parlament – Bakonynána Római Fürdő

Budapest Parlament és Bakonynána Római Fürdő… Az egyik egy turisztikai fogalom, a másik egy eldugott gyöngyszem, de mindkettő Magyarország gyönyörű helyszínei közé tartozik!
Hetek teltek el, sőt hónapok, mióta utoljára foglalkozni tudtam kicsit a bloggal. Persze megint nem a lustaság, vagy az vitte el az időt, hogy oly sok képet kell feldolgoznom, hogy nem látok ki mögülük, hanem a munka, pár újabb projekt, egy baleset, egy költözés…
Néha érzem, sőt egyre inkább, hogy mennék, fognám a gépet, fényképeznék szabadon végre, de legtöbbször ilyenkor örülök, hogy végre 5 óránál több alvásra is jut idő… S bár legtöbbször azt vallom, hogy az alvás túl van értékelve, s az ember olyankor szalasztja el a legjobb pillanatokat, mégis jól esik, ha egyszer végre ki tudom magam aludni.
Aztán erőt vettem magamon és a fenti két helyszínt látogattam meg. Az egyik egy turisztikai fogalom: Budapest Parlament; a másik egy kis gyöngyszem: Bakonynána Római Fürdő.
Mindkét helyszínen különböző okokból kifolyólag, de nem sok kép születet, viszont eredményesnek tartom a kiruccanást, hisz egy-egy általam jónak tartott képet meg tudok mutatni!

Budapest Parlament

Valahogy erőt vettem magamon egy vasárnap reggel, hogy hajnalba kelljek. Szerettem volna a parlamentről egy napfelkeltés képet. Kicsit később indultam, mint szerettem volna, vagy jobban mondva, mint terveztem, de ez zavart a legkevésbé. Ami elszomorított, hogy lassan úgy néz ki a Duna part, mint egy hajóroncs temető. Egymás hegyén – hátán a hajók kikötve, eltakarva a legszebb és legjobb kilátásokat. Persze, értem én, hogy ők fizetnek azért, hogy a vendégeik fizethessenek ezért a kilátásért, de szerintem ez már sok… Igazából nem is a szállodahajó üzemeltetőit hibáztatom, hisz ők kihasználják a lehetőségeket, amellyel nagyobb forgalomra, haszonra tehetnek szert. Aki ebben az esetben nem kicsit szúrja a szemem, az az a hivatal, vezető, bárki, aki ezt engedi. Mármint az, hogy 10.000 fizető vendég és pár hajóút szervező pénze többet ér, mint a fennmaradó több százezer turista, aki többek között ezért a látványért jön Magyarországra, akiknek a „Budapest Parlament” egy fogalom, hisz a google kereső képtalálatai túlnyomó részét a „Budapest parlament” teszi ki.

Ettől függetlenül volt egy kicsi szerencsém, s bár nem pont szemből, de szerintem egy jó szögből és egy jó pillanatban sikerült lefényképeznem a „Budapest Parlament”-et. Mindemellett pedig egy hatalmasat sétáltam az akkor épphogy még csak nem is ébredező, teljesen nyugodt városban. Budapest, én így szeretlek!

Parlament napfelkeltében

Bakonynána Római Fürdő

A nyár végén úgy gondoltam, körülnézek vidéken kicsit. A hallépcsős élményeken felbuzdulva egy valamennyire eldugott, nem túl ismert helyett szerettem volna találni, ugyancsak vízzel és valahogy Bakonynána került a figyelem középpontjába. Egészen pontosan vízesést kerestem, és Bakonynána Római Fürdő néven jött is szembe egy találat az interneten. A képtalálatok alapján érdekes, vadregényes, szurdokos táj, látszólag kevés emberrel egy gyönyörű erdő közepén. A leírás szerint zúgó vízesések, vízszintes sziklafalak és azok alján a természet által kialakított medencék, ahol állítólag már a rómaiak is fürödtek.
A faluról nem sokat tudok, átautózva benne nem is volt nagy élmény, egy teljesen nyugodt, Dunántúli kis falu. Viszont ami felkeltette érdeklődésem, az a „Bakonynána Római fürdő” volt.

Maradjunk annyiban, hogy családi kiránduló helynek tökéletes. S ezt a tökéletességét többen használták ki ezen a nyár végi, szombati napon, mint szerettem volna. A bátrabbak meg is mártózhatnak a nem túl meleg vízben (a nyári meleg ellenére is csak 20 fok körül volt), de fényképészeti szemszögből nem hagy maradandó nyomot az bennem, bár lehet, ha tényleg csak egy-két kirándulóval találkozok, én is lelkesebb lettem volna.

Bakonynána - Római Fürdő Vízesés
Bakonynána Római Fürdő
Az utolsó pár hét termése - Budapest Parlament - Bakonynána Római Fürdő - Bastie Blog

A nyár közepe – vége sajnos csak ennyiről szólt. Legalábbis ami a fényképezést illeti: Budapest Parlament és Bakonynána Római Fürdő.
Ettől függetlenül úgy érzem, sikerült eljutnom két nagyon szép helyre, amit nem lett volna szabad kihagynom.
A nyári rohanás során viszont más helyek is felkeltették kíváncsiságomat.
Az egyik Esztergom, ami mindenképp megér egy visszatérést fényképezőgéppel és megérdemel pár képet a naplementében. Bár munkaügyben voltam a városban, azonnal feltűnt a rengeteg lehetőség.
A másik hely, ahova vissza fogok térni, az Szekszárd, szüret időben. Sajnos csak telefon volt nálam, de ez is Magyarország gyöngyszeme, amely mindenképp megérdemel egy külön napot és majd posztot is…

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson!

Legfrissebb blog cikkeink: