Govee Glide Music LED Wall Lights

Meg is érkeztünk első tesztünkhöz, melynek alanya a Govee Glide Music LED Wall Lights. A termék esetében egy fali LED lámpáról van szó (konkrétan 7 darab LED „oszlop”-ról), amely mindamellett, hogy az RGB színeiben pompázik, ha ép úgy akarjuk, ennél sokkal többre is képes, mivel egy okos eszközről van szó. Egészen konkrétan, egy RGBIC-s LED lámpáról.

Hogy ez pontosan mit is takar?

A Govee Glide Music LED Wall Lights mindamellett, hogy Bluetooth-on keresztül vezérelhető a telefonunkra telepített alkalmazáson keresztül, csatlakoztatható WiFi hálózatunkra is, ami az Alexa vagy a Google asszisztens, illetve az okos otthon integráció miatt fontos számunkra.

Govee Music Wall

Na de mielőtt ennyire előreszaladunk, nézzük meg először mit is kapunk a pénzünkért!

Govee Glide Music LED Wall Lights – mi van a dobozban?

Elég sok LED szalagot és lámpát láttam már az utóbbi évek során, de mind a mai napig felüdülés számomra, mikor a csomagolást kibontva az ember érzi, hogy itt nem csak a termék marketingjére költöttek pénzt, hanem az is fontos a gyártónak, hogy az első benyomás is pozitív legyen!

Maga a doboz nem hagyott sok emléket, egy színes, képekkel ellátott doboz. De a csomagolás kibontása és a doboz felnyitása után csillogó szemmel néztem mi ez a sok kis „valami”, amiről kiderült, hogy öntapadó tépőzár. Igen, öntapadó tépőzár, amelynek az a szerepe, hogy a falat, bútort, satöbbi ne kelljen megfúrnunk, hanem egyszerűen csak felragasztjuk a tépőzárat és arra feltesszük a led „oszlopot”. Nem is rossz gondolat, hisz maga a LED oszlop rendkívül könnyű, így ha megtapad az öntapadós rész, nem lesz gond a tartósságával. S igen, itt jutottunk el arra a pontra, amely a legtöbb esetben problémát szokott okozni… Az ember feldobja a kétoldalú ragasztót, az öntapadós csíkot, majd pár óra, jobb esetben pár nap és szépen lassan elválik a faltól, fától, bútortól… A Govee Glide Music LED Wall Lights esetében a második meglepetés, vagy inkább figyelmesség, hogy csomagoltak a dobozba alkoholos kendőt is, amivel a felületet – melyre fel akarjuk ragasztani az öntapadós tépőzárunkat -, bizony előtte le is takaríthatjuk, ezzel is esélyt adva, hogy másnap reggel a nehezen és precízen felragasztott lámpák ne a földön fogadjanak minket. Mindemellett találunk tartalék ragacsokat és még egy kis vízmértéket is.

Govee Music Wall

Maguk a LED oszlopok külön vannak csomagolva. Elsőre csodálkoztam, mert kicsit nagyobbnak hittem őket (hosszra), de gyorsan rá is jöttem, hogy kicsomagolva az még csak az oszlop fele volt, ugyanis a doboz alján még egy sor LED oszlop vár ránk, s kettőt összedugva kapják meg végleges hosszukat.

A felszerelésük

A LED oszlopokat rendkívül könnyen fel tudjuk szerelni a falra. Egészen pontosan semmi szerelésre nincs szükség, csak a pontos helyük kimérésére és a tépőzáras, ragasztós tartó felragasztására, amelyekre a LED oszlopokat utána már könnyen fel is tehetjük. Az, hogy mennyire messze lehetnek egymástól a LED oszlopok, az a kábel miatt adott. Ha egy vonalban helyezzük fel őket, akkor a két oszlop középvonala között 15 cm tér van, de természetesen ennél közelebb is elhelyezhetjük őket.

A felszerelés könnyűségét a gyártói fényképek is mutatják, s itt nem csak marketingről van szó, mert tényleg azt kapjuk amit ígérnek:

Gove Music Wall

A Govee Glide Music LED-ek oszlopait összekötő kábel végén lévő vezérlő egység – mely tartalmaz egy mikrofont is -, felragasztható a falra, így a teljes fali világítás felszerelése csavar, szög, por mentesen véghez vihető. Ezután nincs más hátra, mint új szerzeményünk bekapcsolása és élvezése.

Első lépések

Miután felszereltük új szerzeményünket nincs más hátra, mint elkápráztatni magunkat és családunkat. Ehhez telefonunkra le kell töltenünk a Govee alkalmazását amit az alkalmazás boltokban „Govee Home” néven fogunk tudni megtalálni. Innen már csak egy pár lépés van hátra:

  • regisztrálnunk kell egy fiókot az alkalmazásban
  • majd hozzá kell adnunk az eszközünket, amely az alkalmazásban a listából könnyen kiválasztható:
Govee Music Wall

A párosítás lépésein nem fogunk egyenként végig menni, maga az alkalmazás mindenkit egyértelműen és könnyen végig vezet rajta.

A Govee Glide Music LED Wall Lights használható Alexával, illetve Google Assistant-al is. Ennek beállításáról is nagyon részletes leírás található az alkalmazásban, s előnye, ha rendelkezel például Google Home eszközzel, akkor hangutasítással is tudod vezérelni a fali LED lámpádat.

Az eredmény

A gyártó honlapjáról itt tudjátok megrendelni a terméket: Govee Glide Music LED Wall Lights

Integrálás Home Assistant alá

S talán ami még fontos lehet azoknak akik okos otthon vezérlő rendszert használnak, mint például a Home Assistant, az új fali világítás integrálható alá. Ehhez a Home Assistant alatt az alábbi lépésekre van szükség:

  1. Telepítsük a HACS-ból a Govee integrációt melynek dokumentációját itt találjátok meg
  2. Indítsuk újra a HA-t
  3. Majd integrációként adjuk hozzá a telepített Govee integrációt (Beállítások – Eszközök és szolgáltatások – Integráció hozzáadása – itt keressük ki a Govee integrációt (Figyelem! Csak az 1. és 2. lépés elvégzése után fog itt megjelenni!)
  4. Az integráció beállításához szükségünk lesz egy Govee API kulcsra, amelyet a Govee Home App-ban igényelhetünk meg a My Profile – Settings (jobb felső sarokban a fogaskerék) – Apply for API Key – Itt meg kell adnunk a nevünket, az okát, amiért API-t kérünk, s a szolgáltatási feltételek elfogadása majd a kérés után nemsokára (nálam ez pár percet vett igénybe) meg is kapjuk az API kulcsot a regisztrált email címünkre.
  5. Ezután az eszközünk meg is jelenik a Home Assistant entitásai közt, mint világítás
Govee Music Wal

Alapértelmezetten az integrációval sokkal korlátozottabb beállítási lehetőségeink vannak, mint a Govee Home App-ban, de nem is ugyan az a cél. A LED-jeinket fel-le tudjuk kapcsolni, tudjuk állítani a fényerejüket, a színüket is. Ha csak ki-be kapcsoljuk, akkor az utoljára használt effektet fogja kapcsolni, amik közt az alkalmazásban könnyen válthatunk. Ami mindenesetre nagy előnye az integrációnak, hogy automatizmusokhoz, jelenetekhez hozzá tudjuk rendelni minden további nélkül. Reméljük az integráció további fejlesztésével hamarosan ennél több funkciót is fogunk kapni még.

Vélemény

Bár nem a Govee a legolcsóbb gyártó a LED világítások szegmensében, még akkor sem, ha az otthon automatizációs rendszerünk alá integrálható megoldást keresünk, cserébe egy nagyon jó minőségű terméket kapunk, ahol a részletekre is nagyon odafigyeltek.

Most már hosszabb ideje díszíti a nappali falát a Govee Glide Music LED Wall Lights, s ami számomra a legnagyobb kérdőjel volt, az öntapadós, tépőzáras rögzítő matricájuk is hibátlanul teszi a dolgát.

Az eszköz funkciói nagyon jók, s ha valakinek nem elég a 34 egyedi effekt, az alkalmazásban saját effektek létrehozására is van mód.

Mind a minőségét, mind a funkcióit nézve megérte az árát, s minden további nélkül másnak is merem ajánlani! Ha kedvet kaptál hozzá, érdemes a Govee oldalán körülnézni, főleg a Deals menüpont alatt, mivel rendszeresen vannak akciók is.

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson!

Legfrissebb blog cikkeink: