iPad Pro – Hasznos e a fotózáshoz?

Mindenféle kiegészítő létezik manapság a fényképezéshez. Digitalizáló táblák, távvezérlők, GPS modulok, iPad Pro (?), mindet fel sem lehet szerintem sorolni, megvenni meg végképp nem. Ugyanakkor vannak kiegészítők, melyeket az ember elsősorban nem a fényképezéshez vesz, hanem szórakozásból, munka miatt, vagy még ezer érvet fel lehet itt is sorolni… Ilyen eszköz a tábla gép is.

Amikor ott tartottam, hogy lecserélésre szorult a tábla gépem (mert nem hozta már azt a teljesítményt, amire szükségem volt, s itt nem játékra, vagy szórakozásra gondolok), kicsit elgondolkoztam a témán, hogy vajon a sima iPad legyen e továbbra is a befutó, vagy esetleg egy iPad Pro?

Miért jó választás az iPad Pro, ha fényképezel?

A gondolatmenetet tovább vittem, mert tudtam, hogy a jövőben egy CamRanger-re is szükségem lesz, bár ez a két iPad típus között nem segített dönteni (mármint sima iPad vs iPad Pro), de ekkor jött a megvilágosodás, hogy vajon az iPad kiválthatja e a digitalizáló táblákat?

Félreértés ne essék, itt most nem profi grafikai munkáról stb.-ről van szó, hanem csupán annyiról, ami egy fényképésznek általában kellhet, s ami egy hobbi fotósnak még sok is lehet. Körbe nézve az interneten és több lehetséges megoldás közül az Astropad terméke tetszett meg.

Astropad MacOS

Ez már elég erős érv volt amellett, hogy bizony az iPad Pro jó választás lesz, ezzel a kiegészítőjével. Bár szabadkezes rajzolásban nem vagyok valami hú, de ügyes, a fényképek feldolgozása során nagy segítség, kényelmesebbé és gyorsabbá teszi a munkát. Feltételezem a célhardverként kapható Wacom táblák, mivel cél HW-k, ennek még inkább megfelelnek, de cserébe egy komolyabb rajztáblának azért egészen szép ára van. Annyit nem használom, vagy nem olyan szinten, hogy egy Wacom Cintiq 13HD-re beruházzak (bár szívesen kipróbálnám, hogy személyesen lássam és tapasztaljam, mi a különbség a két eszköz között felhasználásban), és teljesen elégedett vagyok.

Szóval aki hasonló cipőben jár, csereérett a tábla gépe, de digitalizáló tábla is hasznos lenne számára, annak szerintem nagyon jó választás az iPad Pro felokosítása Astropad-el, vagy épp ebből a célból egy sima iPad helyett egy iPad Pro vásárlása, de szigorúan nem professzionális felhasználásra!

USB-C-n összekötve a MacBook Pro-val nem laggol, tökéletesen használható. Windows-os környezetben nincs tapasztalatom, de az interneten van fent bőven teszt és vélemény!

Ui.: s a végén nem is CamRanger lett, hanem Tether Tools Case Air, de erről majd külön is fogok valamikor írni.

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson!

Legfrissebb blog cikkeink: