Majdnem 3 éve…

Majdnem 3 éve, hogy utoljára bejegyzés került ki a blogra, miközben szinte napra pontosan három évvel ezelőtt azon szomorkodtam, hogy egyre inkább tűnnek el a jó szakmai blogok, szűnnek meg, mintha az egésznek nem lenne jövője.

S igen, én is abba a hibába estem, hogy hosszú időre elengedtem, mert egyik oldalon a ráfordított idő túl sok volt, egyéb területekről vonta el az értékes időt, s nem is igazán érződött, hogy van értelme, „haszna”. Ugyanakkor a másik oldalon az a „szerelem” amit a fényképezés nyújtott megmaradt, sőt kiegészült egyéb területekkel, nyilván a technológia talaján maradva. S az a vágy, hogy a gondolataimat megosszam másokkal sem múlt el.

Lehet ennek is tudható be, hogy időközben azért az oldal megmaradt, nem töröltem, frissítettem a háttérben, új domaint kapott (bastie.hu helyett most már bastie.blog). Mert hittem, vagy legalábbis nagyon mélyen reménykedtem benne, hogy ez csak egy időszak és folytatom még.

Lesz folytatás?

Lesz. Bár a válasz nem ennyire egyszerű és nem ennyire rövid. De szeretném, ha az a sok sok óra, amit annak idején beleöntöttem, az nem veszne kárba. S látom azt is, hogy vannak olyan cikkek, amelyek mai napig keresettek és sokat látogatottak. Legtöbb esetben igyekeztem időtálló cikkeket közzé tenni, s úgy gondolom, ez sikerült is a legtöbb esetben, de a folytatáshoz változásra is szükség van.

Milyen lesz a folytatás?

Az elmúlt hetekben, hónapokban sokat gondolkoztam, mi legyen. Az érzés, a vágy, hogy szeretném folytatni, egyértelműen megvan. De ugyanakkor azt is tudom, hogy a munka melletti életem már rég sokkal kevésbé a fényképezésről szól, mint régen. Történtek magánéletbeli változások, de ezeket azért is nevezzük magánéletnek, mert nem tartoznak másra, itt is csak annyiból kerülnek megemlítésre, hogy a blogra fordított lehetséges időmet ez a terület fogja leginkább befolyásolni.
A magánéleti változások mellett pedig előtérbe kerültek új területek is. Ezek a területek megérdemelhetnének egy-egy blogot, specifikusan, de az is egyértelmű, ha egy blogra nem volt idő az utóbbi hónapokban, akkor háromra sem lesz…

Szóval arra jutottam, hogy marad egy blog, viszont sokkal tágabb témakörökkel, több területtel, így a fényképezés mellett hamarosan olyan kategóriák és azokon belül cikkek jelennek majd meg, amelyek az otthon automatizálással, okos eszközökkel kapcsolatosak, illetve harmadik pillérként bele fogunk merülni egy kicsit az on-line megjelenésbe is, itt szűkebben a weboldalak készítésével kapcsolatos témák fognak előkerülni.

Miért pont ezek az új témák?

A válasz pofon egyszerű. Mert ezekkel a témákkal napi szinten foglalkozom, s úgy gondolom van is olyan mértékű tudásom, amivel másokat segíthetek. S igen, ebben a válaszban benne van az is, hogy jó pár olyan oldalt, Facebook csoportot (erről majd külön írok, mert ez megér egy-két cikket) ismerek, amelyeknek a célja elvileg a segítés lenne, ugyanakkor sajnos tényleg el lehet mondani az internet népéről, hogy legtöbb esetben az átfogó tudást a lelkességgel ellensúlyozzák, ezzel több kárt okozva, mint amennyit segítenek.

Szóval úgy gondolom itt tudnék nem észt osztani beállni a sorba, hanem jó pár hasznos cikkel, leírással segíteni azokat akik kezdőként elakadtak, vagy nem igazán biztosak még benne, merre tovább.

A lényeg, hogy heti rendszerességgel szeretnék a jövőben érdekes témákkal jelentkezni! Tarts velem!

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson!

Legfrissebb blog cikkeink: