Tatai vár, tavaszi napkelte 2020 májusa

Nem tudom miért, de Tata és a tatai vár mindig lenyűgöz. A tatai tónál többször jártam már az utóbbi két évben, de mindig találtam témát, még akkor is, ha mindig a tatai vár áll a középpontban a képek mégsem ugyanazok, s a téma számomra nem unalmas. Ez Magyarország egyik olyan kis városa, ahol el tudnám képzelni, hogy lenne egy vízpart melletti kis házam. Este csak kiülni a teraszra, feltenni a lábam, s elégedetten nézni a naplementét…

Maga a naplemente nem is olyan nagy „durranás”, bár gyönyörű, de a várat pont nem világítja meg. Cserébe a napkelte viszont bőven és sokszorosan kárpótol.

Tata naplemente, tatai vár
Canon EOS 5D mk IV, Canon EF 24-70 mm F4L IS USM, 8 sec, f13, ISO100, 70 mm

Napfelkelte és a romantikus tatai vár!

Szóval a naplemente, ahogy a fenti képen látható ad egy nagyon érdekes hangulatot a várnak, a tónak és az egész környéknek, s amikor Tatán jártam most, május elején, úgy gondoltam, érdemes megnézni a napfelkeltét is. Nem bántam meg. Lehet az égiek akartak a kedvemben járni, lehet egyszerűen csak szerencsém volt… Ez a napfelkelte elfeledtette velem, hogy hajnali 5 előtt kellett ahhoz felkelni, hogy lencsevégre kapjam.

Tata napfelkelte
Tata napfelkelte

Tata napfelkelte
Canon EOS 5D mk IV, Canon EF 24-70 mm F4L IS USM, 15 sec, f7.1, ISO100, 35 mm

Előzőleg két éve ősszel volt szerencsém a tatai vár at fényképezni, de ez a mostani sem az utolsó alkalom volt, ebben biztos vagyok. Az őszi fényképeket, illetve erről pár sort itt találtok. Illetve a várról és annak történetéről itt is tudtok olvasni.

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy máshoz is eljuthasson!

Legfrissebb blog cikkeink: